• Hírek
  • Éves energiafogyasztást bejelentő űrlap

Éves energiafogyasztást bejelentő űrlap

Rate this item
(0 votes)

Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény 22/C. § pontja előírja, hogy a nagyvállalat és - ha az energetikai szakreferenst igénybevételére köteles gazdálkodó szervezet nem minősül nagyvállalatnak - az energetikai szakreferens igénybevételére köteles gazdálkodó szervezet a Hivatal részére adatszolgáltatást teljesít a tárgyévet megelőző évi energiafelhasználás mértékéről, valamint a megvalósult energiahatékonysági intézkedésekkel, fejlesztésekkel, üzemeltetési megoldásokkal kapcsolatos energiamegtakarítási adatok

2017. februárjában meg is jelent a 2/2017. (II. 16.) MEKH rendelet a nagyvállalatok és az energetikai szakreferens igénybevételére köteles gazdálkodó szervezetek energiafelhasználásának mértékére, valamint energiamegtakarítására vonatkozó adatszolgáltatás rendjéről, mely jobban körülírta, hogy az adatszolgáltatás milyen információkra kell, hogy kiterjedjen.

A június 12-én közzétett adatlappal lett azonban csak teljes a kép. Az új űrlapot nagyvállalatoknak és nagyvállalatnak nem minősülő, energetikai szakreferens igénybevételére köteles gazdálkodó szervezeteknek kell benyújtani.

Az adatszolgáltatás módja: az adatlap kizárólag elektronikus úton, Ügyfélkapun keresztül nyújtható be.

Az energetikai szakreferens igénybevételére köteles gazdálkodó szervezet esetén az adatszolgáltatását a szakreferensnek kell benyújtania a gazdálkodó szervezet nevében.

Nagyvállalatok esetén 2017. június 30-áig, míg a nagyvállalatnak nem minősülő energetikai szakreferens igénybevételére köteles gazdálkodó szervezet esetén 2018. június 30-áig kell az első adatszolgáltatást benyújtani.

Az adatlap letölthető a Dokumentumtárból.

Read 110600 times Last modified on hétfő, 31 július 2017 07:52
Rita Zólyomi

WarpTheme offer free high quality Joomla! Templates and WordPress Themes for you to create beautiful websites

Website: warptheme.com