• Hírek
  • Változott az energetikai szakreferens bejelentése

Változott az energetikai szakreferens bejelentése

Rate this item
(0 votes)

Ahogy korábban már megírtuk, a 2015. évi LVII. törvény az energiahatékonyságról úgy rendelkezik, hogy az energetikai szakreferens igénybe vételére köteles gazdálkodó szervezetek az igénybe vételt követő 30 napon belül kötelesek erről bejelentést tenni a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál.

A bejelentés ügyfélkapun keresztül történik, ezért a folyamat a beazonosítás miatt kétlépcsős.

Május 23-tól a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal az energiahatékonysági ügykörökhöz kapcsolódó egységes elektronikus ügyintézés érdekében új nyomtatványt vezetett be a korábbi „MEKH_eREG" elnevezésű nyomtatvány helyett.

Az új nyomtatványon az általános meghatalmazás helyett nyilatkozni kell, hogy a meghatalmazott szakreferens/ energetikai auditor mely dokumentumokat nyújthatja be az alábbiak közül a vállalat nevében:

a) nagyvállalati regisztráció teljesítésére vonatkozó nyomtatványt (MEKH_NVREG - az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény 22/B. § (1) bekezdése alapján)

b) energetikai szakreferens igénybevételét bejelentő nyomtatványt (MEKH_ESZAKREF - az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII.törvény 21/C. § (1) bekezdése alapján),

c) az energetikai auditáló szervezet által készített energetikai auditokról történő adatszolgáltatási nyomtatvány (MEKH_AUDIT) és az éves auditálási tevékenységről szóló adatszolgáltatás (MEKH_AUDITOR_ADAT - az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény
23. § (1) és (2) bekezdése alapján),

d) a nagyvállalat és energetikai szakreferens igénybevételére köteles gazdálkodó szervezet éves energiafogyasztásáról szóló nyomtatvány (az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény 22/C. § (1) bekezdése alapján - a nyomtatvány fejlesztés alatt),

e) az energetikai auditáló szervezetek általi energetikai auditálási tevékenység folytatásának szándékát bejelentő nyomtatvány (az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény 29. § (1) bekezdés b) pontja alapján - a nyomtatvány fejlesztés alatt).

Azon vállalatoknak, akik korábban a „MEKH_eREG" nyomtatványt már beadták, nem kell a „MEKH_EUGY" űrlapot ismételten kitölteni és benyújtani.

Az új adatlap letölthető a dokumentumtárból.

Read 80972 times Last modified on hétfő, 31 július 2017 07:26
Rita Zólyomi

WarpTheme offer free high quality Joomla! Templates and WordPress Themes for you to create beautiful websites

Website: warptheme.com